27.01.2012 TKAD Mezuniyet Sonrası Eğitim Toplantısı
Sayın üyelerimiz, değerli meslektaşlarımız, Şubat ayında geleneksel olarak dernek toplantısı yapmıyoruz. Ya da yapmıyor idik. Bu İstanbul’daki tıp fakültelerinde eskiden uygulanan akademik Şubat tatili yaklaşımının neticesi idi sanırım… Diğer taraftan Türk Karaciğer Araştırmaları derneği (TKAD) her zaman İstanbul dışında aylık toplantılar düzenleme konusunda istekli olmuştur. Erzurum’daki arkadaşlarımızdan böyle bir teklif alınca, neden olmasın Şubat 2012 toplantısını Palandöken’de yapalım fikri gelişti. Şimdi uygulama aşamasındayız. Sevgili Doç.Dr. Hakan Dursun’un çabaları ile Prof.Dr.Nihat OKÇU ve bendeniz böyle bir toplantıyı düzenlemekten büyük memnuniyet duymaktayız. Gastroenteroloji, infeksiyon hastalıkları, iç hastalıkları ve aile hekimliği uzmanları ile pratisyenleri yakından ilgilendiren bu mezuniyet sonrası eğitim toplantımızda birbirinden ilginç ve eğitici, öğretici vakalar takdim edilecek ve tartışılacaktır. Sonra da Erzurum ve çevresi keşfedilecek veya kayak yapmak isteyenler kendilerini ülkemizin en iyi pistlerinde bulacaktır. Erzurum’a özgü yemekler ise işin kreması… Bu önemli toplantıda görev alan bütün meslektaşlarımıza ve siz sevgili katılımcılara peşinen teşekkür ederek, ben ve Prof.Dr.Nihat Okçu sizleri 25 Şubat -2012 Cumartesi günü yapılacak bu eğitim toplantısına katılmaya davet ediyoruz. Saygılarımızla… Prof.Dr.Yılmaz Çakaloğlu ( TKAD Başkanı ) Prof.Dr.Nihat OKÇU ( A.Ü.T.F Gastroenteroloji Başkanı ) “Önce Klinik Değerlendirme: Gerçek Hayattan Hepatobiliyer Vaka Sunumları ve Tartışma”

Program

1. Oturum Başkanları: Prof.Dr.Nihat OKÇU, Prof.Dr.Sabahattin KAYMAKOĞLU 10:00 – 11:30 Vaka 1 – Atipik Seyirli Akut Hepatit, Doç.Dr.Hakan DURSUN Vaka 2 – Budd-Chiari Sendromu, Doç.Dr.Fatih ALBAYRAK Vaka 3 – IgG4 Sistemik Hastalık, Uz.Dr.Bülent BARAN 11:30 – 12:00 Kahve arası 2.Oturum Başkanları : Prof.Dr.Yılmaz ÇAKALOĞLU, Doç.Dr.Ömer YILMAZ 12:00 – 13:30 Vaka 4 – Nadir Görülen Bir Kolestaz Hastası, Doç.Dr.Hakan DURSUN Vaka 5 – Kronik Hepatit B Hastası, Uz.Dr.Koray TUNCER Vaka 6 – Kronik Hepatit C Vakası, Prof.Dr.Yılmaz ÇAKALOĞLU 13:30 Öğle Yemeği (XANADU SNOW WHITE HOTEL)

Görev Alanlar:

Prof.Dr. Yılmaz ÇAKALOĞLU Şişli Memorial Hastanesi, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Bölüm Başkanı, İstanbul Prof.Dr.Nihat OKÇU Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi, Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı, Erzurum Prof.Dr.Sabahattin KAYMAKOĞLU İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi, Gastroenteroloji Bilim Dalı, İstanbul Doç.Dr.Hakan DURSUN Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi, Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı, Erzurum Doç.Dr.Ömer YILMAZ Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi, Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı, Erzurum Doç.Dr.Fatih ALBAYRAK Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği , Erzurum Uz.Dr.Koray TUNCER Şişli Memorial Hastanesi, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Bölümü, İstanbul Dr.Bülent BARAN UZ İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi, Gastroenteroloji Bilim Dalı, İstanbul