Genel Kurul İlanı

Genel Kurul İlanı Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği (Tkad) Yönetim Kurulu Başkanlığından

Derneğimizin 13.Olağan Genel Kurul Toplantısı 10 Mayıs 2017 Çarşamba günü 17.30-20.00 saatleri arasında 11. Ulusal Hepatoloji Kongresinin yapılacağı Kaya Palazzo Oteli Kongre Merkezi, Belek, Antalya adresinde, salt çoğunluk sağlanamadığı takdirde 17 Mayıs 2017 Çarşamba günü, yine 17.30-20.00 saatleri arasında aynı adreste aşağıda yazılı gündemle toplanacaktır. Sayın üyelerin toplantıya katılmaları saygı ile rica olunur. TKAD Yönetim Kurulu GÜNDEM:
  1. Açılış ve Yoklama,
  2. Kongre Başkanlık Divanı seçimi,
  3. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması
  4. Gündemin Sunulması
  5. Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Mali Durum Raporu ve Denetim Kurulu Raporunun Okunması ve Müzakeresi,
  6. Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulunun ayrı ayrı aklanması,
  7. Tahmini bütçenin görüşülerek onaylanması,
  8. Tüzük değişikliği önerisinin görüşülmesi ve oylanması

Tkad Tüzük Değişiklikleri Ve Eklemeleri

Eski Şekil Madde 1 – Derneğin Adı ve Merkezi: Derneğin adı “Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği” olup, merkezi Ömer Avni Mahallesi Meclis-i Mebusan Caddesi Koçarslan İşhanı No.71 Kat.6 Beyoğlu, İstanbul İlindedir. Yeni Şekil (Değişiklik) Madde 1 – Derneğin Adı ve Merkezi: Derneğin adı “Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği” olup,Derneğin merkezi İstanbul İlindedir. Eski Şekil Madde 3 – Dernek bu amaçla:
  1. Ulusal ve uluslararası bilimsel toplantı, seminer, kurs, kongre, hepatoloji okulu ve benzeri faaliyetleri düzenler, aktiviteler sonunda belirli ölçütlere uygun olarak sertifika verir.
  2. Çalışma ve faaliyetlerini her türlü iletişim araçları ile duyurur.
  3. Bilimsel çalışmaları yürütmek, desteklemek ve başarılı olanları ödüllendirmek ve amaca yönelik diğer faaliyetlerini yerine getirmek için her türlü bağış ve yardım alır, bunların satışını yapar.
  4. Benzer amaçlarla kurulmuş diğer dernek ve kuruluşlarla her türlü işbirliğini yürütür.
  5. Yasa ve tüzük hükümlerine uymak koşuluyla ,gerekli izinleri alarak, karaciğer araştırmaları ile ilgili ulusal ve uluslararası kuruluş ve derneklere üye olur, bu gibi kuruluşlar kurar veya kurulmasına katkıda bulunur.
  6. Gerekli izinler alınmak şartıyla tüzük amaçlarının gerçekleştirilmesi için ve gelirleri dernek amaçlarına tahsis edilmek üzere; ihtiyaç duyulduğunda iktisadi işletmeler kurar ve işletir.
  7. Üyeler arasında bilimsel ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla, yemekli toplantılar, konser, balo, piyango, tiyatro, sergi, gezi, kermes ve benzeri etkinlikler düzenler veya üyelerinin bu tür etkinliklerden yararlanmalarını sağlar.
  8. Yönetim kurulunun hazırlayacağı yönergelere göre bilimsel araştırma ve bilimsel çalışma projelerini destekler ve ödüllendirir, ayrıca yine hazırlanan yönerge koşullarına göre bilim ve hizmet ödülleri verir.
  9. Koşulları yönetim kurulunca oluşturulan yönergeye göre; yurt içi ve yurt dışında karaciğer hastalıkları alanında kısa süreli (6 aya kadar)ya da uzun süreli (6 aydan fazla) eğitim ve araştırma faaliyetlerinde bulunacak temel ya da klinik bilim araştırmacılarına maddi destek sağlar.
  10. Gerektiğinde yurt dışından araştırıcı, eğitici ve konuşmacı davet eder.
  11. Araştırma merkezi, laboratuvar, klinik, poliklinik ve hastane kurar, işletir ya da bu kuruluşları destekler.
  12. Dernek faaliyetleri için; her türlü taşınır ve taşınmaz mallar alır, satar, kiralar, kiraya verir ve taşınmazlar üzerinde ayni hak tesis eder.
  13. Gerekli görülen yerlerde şube ve temsilcilikler açar.
  14. Karaciğer hastalıkları konusunda başta sağlık çalışanları (hekim, hemşire, sağlık personeli) olmak üzere toplumu bilgilendirir, kamu oyunda karaciğer hastalıkları konusunda farkındalık yaratacak faaliyetlerde bulunur, Sağlık Bakanlığı ve ilgili kuruluşlara gerektiğinde karaciğer hastalıklarının tanısı, tedavisi ve korunma konusunda danışmanlık yapar.
  15. Eğitim amaçlı kitap, broşür, süreli yayın, bülten, CD ve benzeri yayınlar yapar, görsel ve yazılı medya araçları ile toplumu bilgilendirici faaliyetlerde bulunur.
Yeni şekil (Son satır olarak eklenecek) Madde 3 – Derneğin Faaliyet Alanı: Dernek sağlık alanında yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösterebilir. Eski Şekil (Maddenin son 2 cümlesi) Madde 11 – Genel Kurul Toplantı Usulü: Genel kurul kararları, kurulun salt çoğunluğu ile alınır. Ancak tüzük değişikliği veya dernek fesih kararları için üyelerin ¾’ ünün katılımı gereklidir. Yeni Şekil (Maddenin son 2 cümlesinde değişiklik) Madde 11- Genel Kurul Toplantı Usulü: Genel kurul kararları, kurulun salt çoğunluğu ile alınır. Ancak tüzük değişikliği veya dernek fesih kararları için üyelerin üçte ikisinin katılımı gereklidir. Eski Şekil (Maddenin son 2 cümlesi) Madde 19 – Onur kurulu: Kurul oy çokluğu ile karar verir. Kınama ve altı aya kadar üyelikten çıkarma kararları kesin olup, altı aylık çıkarmayı aşan sürede cezalar yönetim kurulunun onayını gerektirir. Bu karara itiraz edilebilir ve nihai karar Genel Kurula aittir. Yeni Şekil (Maddenin son 2 cümlesinde değişiklik) Madde 19 – Onur kurulu: Kurul oy çokluğu ile karar verir. Kınama kararları kesin olup, yönetim kurulunun onayını gerektirir. Bu karara itiraz edilebilir ve nihai karar Genel Kurula aittir. Eski Şekil (Maddenin B bendinin b satırı) Madde 27 – Şubelerin Görev ve Yetkileri: B – Şube genel kurulu: Şube genel kurulunun kuruluş ve yetkileri şunlardır. b. Şube genel kurulu, her iki yılda bir olağan olarak dernek genel kurulundan en az otuz gün önce toplanır ve genel kurul sonuç bildiriminin bir örneğini toplantının yapıldığı tarihi izleyen otuz gün içinde mülki idare amirliğine ve genel merkezlerine bildirir. Yeni Şekil (Maddenin B bendinin b satında değişiklik) Madde 27 – Şubelerin Görev ve Yetkileri: B – Şube genel kurulu: Şube genel kurulunun kuruluş ve yetkileri şunlardır. b. Şubeler olağan genel kurul toplantılarını, merkez genel kurulu toplantısından iki ay önce bitirmek zorundadırlar ve genel kurul sonuç bildiriminin bir örneğini toplantının yapıldığı tarihi izleyen otuz gün içinde mülki idare amirliğine ve genel merkezlerine bildirirler. Yeni şekil (Yeni bir madde olarak eklenen) Madde 30 – Derneğin Borçlanma Usulleri: Dernek amacını gerçekleştirmek ve faaliyetlerini yürütebilmek için ihtiyaç duyulması halinde Genel Kurul kararı ile borçlanma yapabilir. Bu borçlanma kredili mal ve hizmet alımı konularında olabileceği gibi nakit olarak ta yapılabilir. Ancak bu borçlanma, derneğin gelir kaynakları ile karşılanamayacak miktarlarda ve derneği ödeme güçlüğüne düşürecek nitelikte yapılamaz. “ önerisi 9-Yeni Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Asil ve Yedek üyelerinin seçimi, 10-Dilek ve Temenniler, Kapanış